Dacă ai ajuns în Iași și vrei să scapi puțin de zgomotul și ritmul orașului, cel mai bun loc e Grădina Botanică. Este suficient de mare (80 ha) încât să poți petrece aici câteva ore, ea fiind una din cele mai mari grădini din țară.

Ea a fost înființată în anul 1856 de către medicul și naturalistul Anastasie Fătu, devenind astfel prima Grădina Botanică din Romania.

Aleile ei te for duce încet prin cel 10 sectoare pe care gradina le are : sistematică, fitogeografie, complexul de sere, flora și vegetația României, silvostepa Moldovei, biologică, plante utile, dendrerium, ornamentale, Rosarium. Rosarium-ul are aproape 600 de specii de trandafiri care așteaptă să te îmbete în parfumul și frumusețea lor iar cele 11 sere te așteaptă să descoperii plante din toate colțurile lumii.

Frumusețea ei captivează în fiecare anotimp dar, daca ajungi aici în timpul Festivalului florilor de toamnă vei avea parte de un adevărat regal. Sute de crizanteme împânzesc grădina, iar in sera special amenajată spectacolul este deplin.

Primăvara te întămpină cu peste 35 de specii de azalee și aproape 80 de specii de camelii.

Pe timpul verii aleile ei răcoroase oferă o bună modalitate de a scăpa de nădușeala betoanelor.

Cuvintele nu îmi mai ajung așa că vă invit să o vedeți prin intermediul lentilei aparatului meu de fotografiat.

Cum ajungi?

Simplu, grădina este situată pe Dealul Copoului, în spatele Parcului Expoziției. Poți veni fie cu mașina, fie cu tramvaiul.