Pe dealul Bucium, ocrotită fiind de vii și livezi, se află mica mănăstire Bucium. Biserica are un aer foarte intim care te invită să o îmbrățișezi cu sufletul. Acoperișul ei verde o face și mai mult parte integrantă din natura ce o înconjoară, legând într-un fel cerul de pământ. Drumul de la șosea până la mănăstire iți oferă ocazia de a savura o panoramă frumoasă a Iașului.

Mănăstirea este o mănăstire de călugari cresștin-ortodocși, întemeiată de ieromonahii Nifon Popescu și Nectarie în anul 1863. Așezământul cuprinde biserica, casa de oaspeți, casa trapezar. atelierul de pictură bizantină, chiliile, depozitul de vinuri și atelierul de tâmplarie.

Legenda

Aici a fost pictată Icoana Maicii Domnului – Prodromita, care momentan se află la Muntele Athos. Legenda spune ca aceasta s-a pictat singură în mod miraculos în anul 1863. Astfel se face că ctitorii mănăstirii au tocmit un pictor bătran să realizeze o icoană ce urma a fi făcută cadou schitului Prodomu. Bătrânul a pictat icoana în post și rugăciune dar nu reușea sa picteze fața Maicii Domnului. A acoperit icoana cu o pânză și a mers să se roage. Când s-a întors a văzut că pictura era finalizată.

Locatie

Se ajunge la ea de pe Soseaua Bucium (aflată pe Drumul Națitonal Iași-Vaslui) urmând a doua stradă după Plopii fără soț (ai marelui poet Mihai Eminescu).

Adresa mănăstirii este Strada Paun nr. 14

Coordonate GPS: N 47.11361964841452 E 27.63885372366485