Localizare

Cheile Nerei - Beușnița reprezinta o arie protejată înclusă în Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița. Cheile se află în sudul Muntilor Aninei, în judetul Caraș - Severin, pe teritoriul comunelor Sasca Montană și Șopotu Nou.

Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa are o suprafaţă totală de 36758 ha.

Descriere

Cheile străjuiesc râul Nera, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou pe o distanță de aproximativ 22 km, fiind cele mai lungi chei din Romania.

Defileul pe care Nera l-a săpat în roca calcaroasă este sălbatic și impresionant. Pereții stâncoși ajung chiar la 200 m înălțime, iar canioanele, peșterile și cascadele formate te lasa fară grai.

O potecă marcată te ajută să le străbați, dar pentru a le face în întregime va trebuie sa traversezi la un moment dat Nera direct prin apa. Din fericire însă nu ai nevoie nici de o condiție fizică de invidiat și nici să fii un om al muntelui pentru a te bucura de frumusețea acestui loc. Trebuie să ai ceva dor de ducă și de a descoperii comorile Romăniei. Dacă te încumeți te așteaptă păduri semețe, peisaje unice, cascade, grote și canioane care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de aceste meleaguri.

Cel mai potrivit loc de începere a unei aventuri în Cheile Nerei este Sasca Montană, de aici poți ajunge destul de ușor în oricare din punctele cheie ale parcului.

În amonte(est) se află Lacul Dracului, iar în vest e Cascada Beușniței si Lacul Ochiul Beiului.

Drum Bun !