Schaffhausen, oraș medieval din nordul Elveției, atrage turiștii care vin să vadă cascadele Rhinului, dar orașul propriu-zis este frumos și merită vizitat.

Orașul a apărut datorită faptului ca navele care veneau încărcate cu mărfuri pe Rin, datorită pragului de netrecut format de cascade, trebuiau să descarce marfa și să o încarce în alte nave ceva mai jos de cascadă. Orașul înconjurat de podgorii s-a dezvoltat ajungănd azi un important punct turistic.

Arhitectura, mai ales în Orașul Vechi, este Barocă, casele fiind foarte cochete și bine întreținute. Te încântă la ele fațadele minunat pictate și cele 170 de ferestre foișor încărcate de flori. Această parte a orașului este pietonală și este considerată una din cele mai frumoase din Elveția. Tot aici poți să faci cumpărături sau să încerci un weisfrust proaspăt copt pe grătar.

Deasupra tuturor, pe un vârf de deal, veghează fortăreața Munot. Bastionul are o formă circulară și a fost construit între anii 1564 și 1589. Rolul lui a fost de apărare împotriva Germaniei. Paznicul fortăreței care locuiește în turn, în fiecare seară la ora 9 trage același clopot care în trecut anunța închiderea porților cetății și a hanurilor. Priveliștea care se deschide din acesta fortăreață este una care trebuie neapărat savurată.

După ce ați vazut Orașul Vechi relaxațivă la un pahar de Pinot Noir, producția locală, pe faleza amenajată de-a lungul Rinului.

Dacă ești un pasionat de ceasuri și nu numai merită să faci o vizită la muzeul IWC Schaffhausen. Aici poți să vezi o parte din istoria unuia dintre cei mai scumpi și celebrii creatori de ceasuri din lume.

Cum ajungi aici?

Fie cu trenul (S-Bahn) S16 care merge spre Thayngen. Fie cu mașina, de la Zurich pe A4/E41 spre nord.