Dacă aveți de gând să vizitați Chicago, atunci trebuie să vedeți liderul și imaginea acvariilor și grădinilor zoologice profesionale - John G. Shedd Aԛuаrium.

Acvariul deține o colecție mare și impresionantă a 32.500 specii diferite de animale, care rar sunt văzute în mediul înconjurător. Acestă colecție include diferite feluri de animale care înoată, se târăsc, alunecă sau chiar "zboară". Este casa unui număr mare varietate de animale incluzând vidre, șopârle, balene, delfini, meduze de mare, broaște țestoase și număr mare de sortimente de pești și rechini.

Alături de un minunat divertisment oferit de Acvariul Shedd, acesta reușește să inspire lumea. Prin frumusețea sa naturală, aduce aminte turiștilor și vizitatorilor de importanța mamei natură și subliniază acțiuni de responsabilitate pe care oamenii trebuie să le ia. Acvariul este un loc vital pentru educație, un lider în conservare, partener local și colaborator în eforturile globale pentru conservarea faunei.

Cu toate acestea, animalele nu sunt singurele atractii de la Acvariul Shedd. Acesta oferă și alte facilități precum restaurantul Soundings și Bubblenet Fооd Cоurt care iți va umple stomacurile înfometate după o zi lungă de minunare și adorare.

După cum probabil știți, pe lângă alte locuri pentru turiști din Chicago, acvariul e unul dintre mândriile orașului vânturilor. Mai face parte din campusul de muzee de pe malul lacului din Chicago care include Muzeul Field de Istorie Naturală și Planetariul Adler.

Istorie

Acesta a fost făcut posibil de John G. Shedd, de aici și numele, acesta imaginându-și-l ca fiind unul din cele mai mari acvarii din Chicago. Acvariul Shedd a fost deschis în mod oficial pe 30 mai 1930 și a devenit în scurt timp unul din punctele istorice ale orașului Chicago.

Acvariul a costat 3.000.000 $ și a fost unul din primele acvarii interioare din lume. Avea 132 de expoziții la deschidere. A utilizat, de asemenea, la scară larga vagoane de tren pentru a transporta pește și apă de mare.

Expoziții

Scopul principal al Acvariului Shedd este de a oferi informații, a inspira și a oferi divertisment oamenilor interesați de animale, habitatul lor și relația lor cu oamenii. Aceștia promovează conservarea animalelor, asigurarea de educație și resurse pentru aceasta, și conștientizare a problemelor de mediu.

În acest scop, acvariu oferă o gamă diversă de expoziții care permit animalelor să conecteze oamenii în lumea vie:

  • Amazon în Creștere - se concentrează pe Amazon, atât în anotimpul uscat cât și în cel umed. Expoziția conține o varietate de animale, inclusiv temutele pirahna și anaconda.
  • Zona de Joacă Polară - Casa pinguinilor, vă permite să explorați terenuri înghețate. Puteți observa delfini, balene și vidre mare în galerii de vizualizare subacvatice.
  • Acasă în Marile Lacuri - Explorează cele mai tari animale prezente în ecosistemului Marilor Lacuri.
  • Oceanicul Abbott - Dacă iți place balena belugă, acesta este locul unde să mergi. Expoziția prezintă animale relevante din ecosistemul Pacific de nord-vest.
  • Recif din Insulele Caraibe - Una dintre cele două recifuri exponate, este dotat cu calcani, broaște țestoase, țipari și diferite alte animale recif.
  • Reciful Sălbatic - Acest al doilea recif exponat, are rechini, corali, calcani. Aceasta prezintă viața recif așa cum se găsește în Filipine.
  • Apele lumii - Acoperă viața găsit în cursuri de apă și a zonelor umede, cea mai mare parte provenind din Asia, Africa și America de Sud.
  • Expoziție specială: Amfibienii - tot felul de broaște și salamandre pot fi văzute aici.

Vizitarea muzeului

Localizare

Se află în South Lake Shore Chicago Drive, stă elegant pe malul mării, în inima campusului districtului și este foarte ușor accesibil atât cu mijloacele de transport public, cât și cu mașină sau bicicleta.

Bilete și orar

Un sfat pe care vi-l putem da este să cumpărați biletele din timp pentru a evita o coadă lungă și stresantă. E cel mai bun lucru ca să vedeți tot ce Acvariul Shedd va poate oferi. Alegeți-vă orele pentru spectacole și planificați-vă ziua în avans.

City Pass - adulți $98, copii $82 - economisești 53% din cele mai bune 5 atracții din Chicago și nici nu trebuie sa stați la coada principală de bilete. Acesta include intrare prioritară în muzeu, toate expozițiile, experiență specială FX 4-D, expozițiile cu pisici de mare și amfibieni.

Express Pass - adulți $54.95, copii $45.95 - Express Pass vă permite să treceți de coadă și să vă începeți vizita imediat. Biletul, valabil doar în ziua respectivă, include tot ceea ce Acvariul John G. Shedd are a vă oferi, inclusiv un spectacol acvatic, experiența specială FX 4-D, expozițiile cu pisici de mare și amfibieni.

Pentru a economisii online, vă recomandam Total Experience Pass - adulți $39.95, copii $30.95 - Salvați $2 per tichet atunci când cumpărați online. Acest tichet include acces la toate expozițiile și experiențele Acvariului Shedd, inclusiv spectacolul acvatic, experiența specială FX 4-D, expozițiile cu pisici de mare și amfibieni. În plus, beneficiați de intrare prioritară în acvariu. Pentru cea mai bună disponibilitate, vă recomandăm sa planificați cu cel puțin 5 zile în avans.

Informații suplimentare

Puteți face poze animalelor doar dacă aveți blițul oprit pentru nu le deranja și din motive de siguranță. Nu este permis accesul cu trepiede și nici fotografierea în restaurante sau în Oсеаnаrium.

Este aproape imposibil sa faceți turul Acvariului Shedd într-o singură zi așa ca e mai bine ca să vă înregistrați ca și membru și să vizitați mai des. Unele fundații oferă zile de reducere la vizitarea acvariului și vă pot da intrări generale gratuite.

Perioada cea mai buna pentru a vizita muzeul este duminică dimineața pentru ca este cel mai puțin aglomerat. Shedd este un loc popular și poate deveni rapid aglomerat pe timpul verii, în weekend-uri și de sărbători. Explorați și simțiți-vă bine.

Facilități

Câteva din facilitățile oferite de Acvariul Shedd includ: dulăpioare care funcționează cu monede pentru a vă depozita lucrurile; zonă de parcare pentru persoanele cu dizabilități însă scaunele cu rotile pot fi închiriate într-un mode de prim venit, prim servit; zona pentru alăptare; puteți servi masa fie la Dining at Shedd sau puteți să veniți cu mâncare de acasă și să o mâncați la mesele de lângă zona cu automate pentru comercializarea băuturilor sau ale altor produse.